Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect șef al Capitalei, în prezent arhitect șef al Sectorului 3, a detaliat, miercuri, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, când și în ce condiții ar putea fi demarate lucrările de construire a Pasajului de la Dristor, de pe bulevardul Mihai Bravu.
„Pasajul de la Dristor, dacă toate merg drept, și aici vorbim în primul rând despre finanțare, și, evident, de piedicile inerente pe care le va pune, probabil, Municipalitatea, imediat ce pasajul de la Pallady va fi finalizat, cred că întreaga forță de construie se focalizează la Dristor.
Este în mijlocul orașului (intersecția de la Dristor), și având o presiune imensă de pe podul care vine peste Dâmbovița (de la Mihai Bravu), din sud, ea trebuie rezolvată. Dacă finanțarea iese, vă garantez că Robert Negoiță se va apuca imediat de lucrări”, a declarat Ștefan Dumitrașu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
Ștefan Dumitrașcu a avansat și un termen de execuție a lucrărilor pentru pasajul care se va construi în intersecția unde se află Primăria Sectorului 3.
„Credeți că mie, sau primarului Robert Negoiță, ne va plăcea un șantier pe sub geamuri?! Vă garantez că se va lucra zi și noapte acolo. Este o lucrare care nu presupune devieri majore de rețele, nu avem acolo termoficare de înaltă capacitate. Sub un an și jumătate va fi dat în folosință și funcțional”, susține arhitectul șef al Sectorului 3.
Ștefan Dumitrașcu a mai declarat, miercuri, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că pasajul de pe bulevardul Theodor Pallady, la intrarea pe Autostrada Soarelui, va fi finalizat în luna august a acestui an.
Potrivit lui Ștefan Dumitrașcu, pasajul va fi finalizat în august, în condițiile în care în zonă se lucrează „sub trafic”.
„Uitați-vă la podul care este în execuție în zona IKEA, pe bulevardul Pallady, este ieșirea spre mare, și zic că în proporție de 99,99%, în august, bucureștenii vor putea trece spre mare, fără să aibă niciun fel de probleme pe acest pod.
O perioadă de execuție de un an și două luni pentru un asemenea obiectiv, mai ales că se lucrează sub trafic, și nu este Doamna Ghica (…) Cu oameni de specialitate, cu Brigada Rutieră, dar și cu Poliția Locală a Sectorului 3, care să participe din sută în sută de metri la orientarea traficului, să nu fie catastrofa de la Doamna Ghica”, a declarat Ștefan Dumitrașcu.